Volt Voice – Volt Voice / Taïfun – Trondheim / Traffico – Finishing Other People’s Unfinished Drinks

Cover-album-VoltVoice [3x cd, Honest House/Mandaï]

New wave kent een enorme opleving in allerlei nieuwe gedaantes. Datzelfde geldt eigenlijk voor de noise en mahrock die de jaren negentig zo fel hebben opgesierd. Niet dat die bands ooit helemaal verdwenen zijn, maar de laatste paar jaren bereiken middels verscheidene labels weer steeds meer pure noise- en mathrockbands de oppervlakte. Dat is zeker het geval bij het Belgische label Honest House. En als je kwaliteit kunt bieden als Volt Voice valt dat ook te begrijpen. Nu hebben de Belgische zuiderburen altijd al een neus voor de betere rockmuziek, maar het kwartet Volt Voice zorgt ook voor echt goed muziekvermaak. Ze brengen onder meer de gitaaracrobatiek van bands als Don Caballero, Cheval De Frise en Chevreuil in combinatie met de mathrock van Chokebore, de gortdroge gitaarnoise van Shellac en Jesus Lizard en de experimentele jazzrock van Kiss My Jazz. De muziek is fel, maar kenmerkt zich bovenal door een buitengewone dynamiek en variatie. De heftige zang en adrenaline opwekkende gitaarpartijen worden afgewisseld met meer subtiele, virtuoze kunst op gitaar en drums. Het is niet hard om het harde, maar hard om op duidelijke, explosieve en oprechte wijze hun krachtige statement af te leveren. De tien songs zorgen ervoor dat je 36 minuten lang aan de grond genageld staat. Maar wel om puur van te genieten. Fans van bovengenoemde bands kunnen hier hun hart ophalen. IJzersterk album!
Trondheim_Cover Een andere sterke act op Honest House is het eveneens Belgische kwartet Taïfun, die hun naam ontlenen aan een Motorpsycho song van het album Trust Us. Niet geheel toevallig heet hun debuut Trondheim, alwaar hun naamgevers vandaan komen. Qua muziek moet je ze eerder in de emocore en rockhoek zoeken, hoewel ze best wel elementen van de Noren in hun geluid incorporeren. De sterke zang doet denken aan een krachtige mix van Richard Butler (Psychedelic Furs) en Tom Barman (dEUS). De muziek is lekker gevarieerd en is de ene keer heel stemmig en doet op andere momenten weer je bloed kolken. De muziek laveert van The Blue Aeroplanes, The Double U, Hitch en dEUS naar Three Second Kiss, The Van Pelt, Dianogah, Chokebore en de oude Radiohead. Ze weten wel een geheel eigen geluid neer te zetten en mede dat maakt deze muziek ook zo genietbaar. Emotionele, felle en biologerende rock van hoog niveau.
Cover-Traffico Om de goede intenties van het Belgische label nog maar eens te onderstrepen is er ook nog de groep Traffico uit hetzelfde land. Ook zij debuteren nu op het fantastische gitaarlabel met hun cd Finishing Other People's Unfinished Drinks. Ze brengen een uiterst levendige mix van hardcore, post-rock en innovatieve rock. De sterke songs vol beweeglijke gitaarpartijen, energieke uitbarstingen en pakkende zang begeven zich ergens tussen Drive Like Jehu, Dinosaur Jr., Wedding Present, June Of 44 en Fugazi. Daar is het volop genieten van bij de lurven grijpende muziek. Het is muziek die je op nostalgische wijze weer midden in de jaren 90 zet, maar toch past in de hedendaagse hectiek. Ze weten echter wel te zorgen voor veel fraaie rustpunten in de drukte. De puntige songs hakken er behoorlijk in en echoën lang na. Wederom een heel goed album op HET label om in de gaten te houden.

Luister Volt Voice Online bij Myspace:
Le Paradoxe Du Léopard / Born In An Oyster / Simon-Jean Gigot
Luister Taïfun Online bij Myspace:
Cosmic Chain / Slut / Trondheim / Blitzkrieg
Luister Traffico Online bij Myspace:
Flights Cancelled / Come Be Apart / Finishing Other People's Unfinished Drinks

door Jan Willem Broek

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.