Over ons

De Subjectivisten is een groep Nederlandse schrijvers die zich tot doel heeft gesteld om “het persoonlijke” in het schrijven over popmuziek op de voorgrond te stellen. Ons collectief is eind 2001 opgericht door Ariën Rasmijn en is een vrijplaats voor gepassioneerde schrijvers. Iedere deelnemer wordt, ondanks het Subjectivistische Manifest, aangespoord zijn of haar eigen invulling van het begrip Subjectivisme te geven.

Wij presenteren een tegenhanger van de gangbare popjournalistiek waarin de schrijver zichzelf (bijna compleet) wegcijfert en het interview met de artiest de standaardvorm is. De Subjectivisten daarentegen zoeken naar het omschrijven van de ervaring of het verkennen van nieuwe stijlen om over muziek te schrijven. Meer lezen?

Op onze website vind je een aantal vaste rubrieken:

Achtergrond

Een groot deel van ex-Subjectivisten is door de jaren heen uitgewaaierd over het schrijvend (pop)landschap, waaronder Nieuwe Revu, De Groene Amsterdammer, OOR, LiveXS, Glamcult, Vice en Gonzo Circus. Stilistisch is hun invloed lastiger te duiden.

Op dit moment zijn Jan Willem Broek, Martijn ter Haar, Mathijs Schippers en Ludo Maas onze actieve deelnemers.

Voormalig leden zijn o.a. Monique Aerts, Stevie Nixed, Gerard de Jong, Femke Dekker, Joris Gillet, Thijs Gouwerok (Hiram), Martijn Grooten, Martijn Ter Haar, Joost Heijthuijsen, Erik Hollanders, Guuz Hoogaerts, Bas Ickenroth, Els Meijers, Omar Muñoz Cremers, Norbert Pek, Theo Ploeg, Jan Peter Prenger, Ariën Rasmijn, Eric Rees, Dave Rozendaal, Koen Sebregts, Roger Teeling, Bert Temme, Tjeerd van Erve, Hanka van der Voet, Gert Verbeek (Vido Liber) en Marieke Verdonk, Martijn Busink.
Bedenk: eens een Subjectivist, altijd een Subjectivist 😉

Wil jij ook schrijver worden?

Wij zijn altijd op zoek naar vers bloed en bevlogen verhalenschrijvers. Dus kom ons team versterken! Dat je gek bent van muziek of cultuur is de belangrijkste eis die we aan je stellen. Wat zijn de artiesten die je drijven? Wat is het album dat nooit vergeten mag worden?

Er is geen botte eindredactie; iedereen denkt mee en doet mee! Ook zijn er geen deadlines, al wordt een bepaalde regelmaat zeker gewaardeerd. Ben je lang van stof? Of puntig? Het boeit niet! Het gaat er om dat je wilt schrijven over je liefhebberij. Zonder voorbehoud. Dat is Subjectivisme!

Contact

Als je je wilt aanmelden als schrijver, of om een andere reden met ons in contact wilt komen, gebruik dan het contactformulier. Wij proberen altijd binnen een week te reageren. Ingezonden promo’s worden soms, maar meestal niet gerecenseerd.
Wij plaatsen geen concert en event aankondigingen. Je kunt ons wel uitnodigen voor eventuele concert recensies.

English: if you want to become a writer (in Dutch only), or there is another reason to contact us, you can use the contact form below. We always try to react within a week. Received promos sometimes get, but usually won’t be reviewed.