NNM: Heavy Natural – Heavy Natural

NNM is een serie waarin we nieuwe muziek van Nederlandse artiesten bespreken.

Net als je denkt zo’n beetje alles wel te hebben gehad van Rene Aquarius (Dead Neanderthals, DNMF, Cryptae, enz) komt hij met een nieuw duo Heavy Natural, of ja, nieuw…Een ander duo samen met Kees Peerdeman (ook Cryptae, en Ex-Bleak Bulge).

Voor de oplettende lezer schreef ik in Schaduwkabinet week 19, 2015 al eens over Peerdeman zijn album “Misshape”, waarop hij deprimerende liederen liet horen die moeilijk te plaatsen zijn, iets wat op zijn laatste solo langspeler Jankerd alleen nog maar extremer was…deprimerend al om.

Nou laat er geen misverstand bestaan: niets van dit alles op dit nieuwe werk van Heavy Natural. Niet dat we van dit duo vrolijke muziek moeten verwachten wat we al op de tape van Cryptae konden horen waar ze hele heftige death metal spelen. Maar als Heavy Natural is het toch van een andere order. Het typische gitaar spel van Peerdeman wordt hier op hoge snelheid verzorgd terwijl Aquarius als een malle tekeer gaat op de drums. Anders van Aquarius bekend zijn de drums hier heel wat minder vrij en wordt er vooral heel behoorlijk door gehakt.

Er is nogal veel verwarrend en onverwacht aan dit duo. Zo komt de naam van een make-up style, en is er naast inspiratie uit de black metal ook inspiratie uit 80’s pop. Het resultaat liegt er niet om, want wat een vette combinatie van wave gitaren met een krijsende stem en rammelende drums zijn dit zeg.
Het lijkt of dat Fenriz (Darkthrone) in een screamo band is gedropt om zijn frustraties daar verder te uiten. En dat dus met hier en daar verwijzingen naar jaren 80 wave, maar ook een moderner indie geluid.

Het mag dan jammer zijn dat Peerdeman zijn solo werk in de wilgen heeft gehangen, maar als hij samen met Aquarius dit soort werk blijft afleveren zul je mij verder niet horen klagen, want na de cassette als Cryptae is dit wederom een heerlijk werkje.

Heavy Natural – Heavy Natural is nu uit op Tartarus Records, en hier te bestellen: http://tartarusrecords.com/album/s-t-6

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.