DOWNLOAD DROPJE: A DECOUVRIR ABSOLUTEMENT VOLUME 29

Downloaddropje-pic[download, A Découvrir Absolutement]


In de nieuwe categorie Download Dropje zullen we met enige regelmaat digitale releases onder de aandacht brengen, die gratis te downloaden zijn en naar onze totaal niet bescheiden mening de moeite waard zijn. Er lijkt namelijk bij het gratis aanbieden een zekere voorselectie weg, hetgeen vrijheid oplevert maar ook tot kwaliteitsverlies kan leiden. Aangezien er zoveel vissen in de zee zwemmen, doen wij een poging het kaf van het koren te scheiden. Tips zijn altijd welkom!
Logoà découvrir absolutement
is een leuke Franse webzine, die met enige regelmaat legaal te downloaden compilaties,dikwijls ook tributes (van onder meer Pavement, Grandaddy en dergelijke), aanbiedt. Ze geven naast recensies zo een beeld van de hedendaagse alternatieve muziekscene met een lichte nadruk op de Franse. Het nieuwste overzicht, nummer 29 alweer, valt weer eens op door de hoge kwaliteit ervan en de ontdekking van interessante nieuwe artiesten; het zijn nummers die net verschenen zijn of binnenkort uitgebracht worden.


Ada29

Laat ik beginnen met de meer bekende namen. Wool Records labelbaas en muzikant Frank Rabeyrolles brengt zijn vertrouwde mix van ambient en elektropop. Dan staat er ook zowaar de Nederlandse groep Bombay Show Pig met gastzanger Jacco Gardner, die samen het fijne nummer “Get Lost In The Shuffle” uitrollen. De door mij eerder besproken Ventura is er vertegenwoordigd met het meer dan geweldige nummer “Amputee”, die je ruim 11 minuten van je stoel blaast. Imagho brengt een livenummer ten gehore vol met zijn betere, intieme en filmische gefröbel. Sylvain Chauveau geeft acte de présence met een prachtig kort nummer vol knisperende elektronica en mooie zang van zijn in september te verschijnen cd Kogetsudai (op Brocoli records). De lekker tegendraadse Camilla Sparksss is present met haar nieuwste single vol dampende cold wave.

Qua ontdekkingen vallen er me vooral Norma Bates en This Quiet Dust op. Norma Bates brengt een prachtige Leonard Cohen cover en klinkt als een belofte. This Quiet Dust is een nieuw samenwerkingsverband tussen Paul Levis en de mij wel bekende Catherine Watine. Ze hebben nu een digitaal werkje uit en in september volgt een fysiek exemplaar. Prachtig breekbare muziek. En sowieso verder een fijne compilatie om dingen te ontdekken. Snuffelplaat!


Download:


A Découvrir Absolutement, Volume 29


ADA#29verso

door Jan Willem Broek

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.