Voor de zondagse rust: Eksostatic – Serpentines and Valleys

“Voor de Zondagse rust” is een serie waarin we ons richten op muziek van het meditatieve, atmoferische karakter, dit kan gaan van postklassieke piano klanken tot drones. De verbindende factor is met relaxerende element in de muziek, ideaal voor een lome Zondag (middag)

Eskostatic – Serpentines and Valleys (Ultimea)

Vandaag aandacht voor een release van afgelopen zomer, die ik toen heb gemist, maar nu dus alsnog oppik. Opnieuw een release op Ultimea het franse label, platen winkel, bookings kantoor muziek studio en publisher uit Lyon. Eskostatic is een samenwerking tussen twee artiesten die ook afzonderlijk al verantwoordelijk zijn voor een aantal releases op Ultimea en andere labels: Martin van Rossum a.k.a. Martin Nonstatic uit oostenrijk en Marcel Montel a.k.a. Esko Barba uit Zweden.

Na elkaar ontmoet te hebben op het Sjönevads Musikfestival in Zweden in 2014 hebben ze direct hun eerste gezamelijke track gemaakt met de titel “Sjoenevad Lake” die track kun je gratis downloaden op hun soundcloud https://soundcloud.com/eskostatic pagina. En vorige zomer is hun eerste gezamelijke album dus gereleased.

Het is een album geworden waar ruimtelijkheid en subtitliteit hoog in het vaandel staan. In hun bio vernoemen van Rossum en Montel diepe ambient electronica en dub-techno als steekwoorden voor hun sound. Ik denk dat dit de lading wel redelijk dekt. Diepe dromerige en warme drones en bassen, knisperende percussieve elementen hier en daar een subtiel acid lijntje. Hiermee schilderen de mannen het landschap van Ligurië, een regio aan de Italiaanse kust rond de steden Genua, Savona en La Spezia. De titel van het Album Serpentines and Valleys komt dan ook van het landscha van Ligurië van Valeien en Rotsen van Serpentiniet een soort vaal groen gesteente dat kwa structuur gelijkenissen heeft met de huis van een slang. Het album is een mooi evenwicht tussen tracks met een relaxten down tempo beat en meer beatloze ambient. Het is heerlijk wakker worden met deze mooie Italiaanse berglandschappen en murmelende beekjes van geluid. Ook de artwork van de plaat is bijzonder, prachtige landschaps foto’s is stemmig sepia door fotografe Jajanta Roy.

 

 

hier vind je (nogmaals) de gratis te downloaden track “Sjoenevad Lake”

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.