The Voice van Vlaanderen: wonder mooie Nirvana cover

Laat ik als een van mijn eerste stukken voor subjectivisten maar direct de toon zetten door een ongebruikelijke post te plaatsen. Wel leuk een beetje kijken hoever ik kan gaan. Ik kijk met mijn vrouw mee naar The Voice van Vlaanderen, groot voordeel van de show is dat de muzieksmaak hier in België toch een tikkeltje alternatiever is, en dat er coaches zijn als Alex Callier en Bart Peeters die iets anders durven brengen. Die laatste brengt uit zijn team dan ook een cover van Nirvana  hij koppelt hier de ruige rock stem van Yoeri die totaal geen muzikale ervaring heeft aan de feeërieke stem van multi instrumentalist Merel die al een pak ervaring heeft in de muziek.  Doel van Bart Peeters met deze battele is om nirvana te doen vergeten, en hier is hij deels in geslaagd vind ik. Het nummer wordt in deze versie van een andere melodie en een andere sfeer voorzien, erg riskant een nummer dat zoveel sfeer heeft zo aan te pakken, dat vraagt dus wel wat lef. De uitvoering is breekbaar en minimaal , ongepolijste emotie gekoppeld aan een beheerste pracht.  Op Mousique heb ik ook al eens aandacht gewijd aan een mooie track uit een ander seizoen van TVV. Van mij mag er meer van dit op prime time televisie getoond worden.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.