Jan Swerts Live Kerkhof Brustem 01-11-2017

1 November, Aller Heiligen de dag dat hier in Vlaanderen de families naar de kerkhoven trekken om de graven van hun dierbaren te verzorgen: alles wordt schoongemaakt, er worden bloemen en hier en daar een bloemstuk en/of een kaars geplaatst. Jan Swerts speelt op deze speciale dag een intiem concert op de begraafplaats waar zijn opa en oma en in 2016 ook  zijn moeder ook begraven zijn. Het concert had een prachtig ingetogen karakter, alleen gitaar (met mooi gedoseerd effecten gebruik) en piano.

De spaarzame composities vermengen zich met de geluiden op het kerkhof het knerpen van voetstappen door de steentjes op de grond, een troep kraaien die in de verte luid kraaien opvliegt. Ja zelfs het geluid van een boerenmachine in de verte en een over vliegend vliegtuig voegen zich in soundscape die hier ontstaat. In de vallende avond staan wij erbij en laten deze schoonheid ons overdonderen.

Dit concert vond plaats in het Kader van het project Reveil, een initiatief dat op kerkhoven overal in Vlaanderen op Allerheiligen kleine intieme concerten georganiseerd worden. Om onze overleden dierbaren meer dan enkel met bloemen op hun graf te kunnen herinneren.

Dit mooie initiatief vanavond in Brustem heeft op mij in ieder geval een diepe indruk gemaakt.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.