NNM: Various Artists – Calls from the Hull: Eleven Recordings from the Rotterdam Underground

Heeft u ook zo’n hekel aan mensen die alleen maar over zichzelf kunnen praten of schrijven, vaak rijkelijk namedroppend, terwijl ze zelf helemaal niet zo’n interessant leven hebben? Helaas, ik ben ook zo iemand. Dan weet u dat alvast.
Afgelopen donderdagavond was ik op/in Vessel 11 in de Rotterdams Wijnhaven waar ik het Amsterdamse trio/kwartet/kwintet Marathon op zag treden als voorprogramma van het Rouaanse MNNQNS. Was leuk. Ook daarna op de weg terug naar huis was het verrassend gezellig in het centrum, met dank aan de lokale voetbalclub die gelijk had gespeeld in Marseille.
Afgelopen vrijdag verscheen op deze site NNM: Various Artists – This Is Release MFR100 en bij het lezen daarvan herinnerde ik me ineens dat die mensen van Vessel 11 een tijdje terug óók een verzamelalbum hebben uitgebracht. In dit geval met lokalige bandjes die in Coronatijd in die boot hadden opgetreden. Dat album – met een toffe hoes van Douwe Dijkstra – had ik nog op vinyl willen kopen maar sociale verplichtingen en, laat ik eerlijk zijn, ouwemannerige moeheid stonden een bezoek aan één van de twee presentatieavonden in de weg. Afgelopen donderdag heb ik er ook niet meer aan gedacht. Dom. Nou ja. Waarschijnlijk toch allemaal al weg. Wel jammer. Want vooral kant A is helemaal in mijn straatje. met semi-bekende namen van doorraggende acts als Tramhaus, VULVA en Pig Frenzy. Daarnaast staan er op het album wat acts die volgens mij helemaal niet uit Rotterdam komen maar toch gewoon leuke muziek maken én  een aantal volslagen onbekende namen en je hebt zo een half uur aan Redelijk Nieuwe Nederlandse Muziek bij elkaar. Gelukkig valt het digitaal nog wel te beluisteren.

 

Comments

comments

One thought on “NNM: Various Artists – Calls from the Hull: Eleven Recordings from the Rotterdam Underground

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.