Martijns Track van de Dag: Juli 2019

Had ik me vorige maand nog zo voorgenomen deze maand dit overzichtsartikel van mijn Track van de Dag beter bij te houden, maak ik hem deze keer pas op de allerlaatste dag van de volgende maand af…

Sowieso zat er een beetje sleet op; ik heb ook vrij veel dagen overgeslagen en op andere dagen alleen een track gepost zonder begeleidend tekstje. Nou had ik dat ook al voorzien toen ik begon en geaccepteerd dat het enthousiasme meer en minder zou worden. Juli en augustus zit het weer vaak niet mee (vooral deze juli niet) en er komt ook weinig nieuwe muziek uit waardoor het harder werken is om interessante nieuwe tracks te vinden.

Ook de Spotify playlist is bijgewerkt. Een aantal keer had ik wel een Track van de Dag gepost, maar hem niet aan de Spotify playlist toegevoegd. De tracks van Lungworm, No One Knows What the Dead Think en John Hoyles missen omdat ze niet op Spotify staan.

1 juli: Idle Hands – Nightfall

Bij het vallen van de nacht komen de vleermuizen tevoorschijn.

2 juli: The Jon Spencer Blues Explosion – Danger

JSBX een beetje uit het oog verloren de laatste jaren, deels omdat het toch vooral een livesensatie was en daar zit de sleet op en deels omdat veel nieuw materiaal noch op Spotify noch op BandCamp staan. Dat gold ook lang voor Meat and Bone uit 2012, zodat ik nu pas uitvind dat dat stiekem één van de betere JSBX platen is.

3 juli: Iceage – Catch It

4 juli: Clarence Clarity – W€ Chang£

Popmuziek uit een toekomst zoals we in 1989 dachten dat die zou klinken.

5 juli: Zig Zags – Soul Sound

Als je me zou dwingen een favoriet genre te benoemen, dan kom ik waarschijnlijk toch wel bij proto-hardrock uit.

6 juli: vergeten

7 juli: Sheer Mag – Blood from a Stone

8 juli: vergeten

9 juli: Antichrist Siege Machine – Enduring Power

Ik had zin in een nieuw lekker beuknummer vandaag. Dat was nog lastig te vinden. Er is wel snelle en agressieve muziek te vinden, maar allemaal te veel volgens beproefde formules en daarom met weinig impact. Nu is Antichrist Siege Machine ook niet heel origineel, maar ze gaan wel met hun hele ziel en zaligheid voor CHAOS.

10 juli: Radio Birdman – Aloha Steve and Danno

Categorie “bands waar ik me veel eerder in had moeten verdiepen”: Radio Birdman, de Australische punkers die de memo dat punk eenvoudige muziek hoort te zijn hebben gemist.

11 juli: vergeten

12 juli: Exhorder – My Time

Voor wie niet zo diep in de metal zit: nee, dit is geen Pantera-kloon; Pantera heeft juist de Exhorder-sound gekopieerd, maar die vervolgens wel ontwikkeld tot een veel hoger niveau. Exhorder heeft geen ‘Drag the Waters’ of ‘This Love’ in zich. Dat neemt niet weg dat op het eerste materiaal sinds 1992 jaar Exhorder laat horen nog een uitstekend bozewittemannenanthem te kunnen maken. Zanger Kyle Thomas is zo te horen ook zuiniger op zijn stembanden geweest dan Phil Anselmo.

13 juli: Thee Oh Sees – Poisoned Stones

14 juli: Rosalie Cunningham – Ride on My Bike

Het meest Engelse dat je vandaag gaat zien en dat op de dag van de Wimbledon-mannen- en de WK-cricketfinale. Vooral het stukje tussen 2:20 en 3:05 is geschikt om God Save the Queen als volkslied te vervangen.

15 juli: Lungworm – Five Eyes

16 juli: Wheel in the Sky – The Only Dead Girl in the City

Swederock in optima forma.

17 juli: vergeten

18 juli: vergeten

19 juli: Worshipper – It All Comes Back

Die plaat van Worshipper is snel in waardering aan het stijgen, inmiddels toch wel top 5 van 2019 tot nog toe.

Eigenlijk is Worshipper met zijn wat proggy metal een wat rare band voor Tee Pee. Ze doen me nog het meest denken aan Wild Throne. Maar goed, ondertussen ben ik als lid van de hardcore Tee Pee-doelgroep wel fan. Waarschijnlijk zit dat het hem in de “liedjes” en “gitaarsolo”-factor.

20 juli: Rocket Science – Chasing Rainbows

21 juli: Aura Noir – Belligerent ’til Death

Te verkrijgen op een 7″ die is bijgesloten bij Defenders of the Faith, net nieuwe fotoboek van Peter Beste over lapjesvesten: “documents the timeless and universal concept of fandom through the elevation of the battle vests, revering them beyond the sweaty bodies they adorn and the mosh pits they live in, to the status of religious artifact.”

22 juli: Happa – Only Light

Even de muziekblogs afgegaan op zoek naar leuke nieuwe dingen, maar het was allemaal ‘saai’, ‘meer van hetzelfde’ of ‘niet mijn ding’. Dus dan ga je steeds onbekendere dingen proberen en zo vond ik dit. Niet saai, niet meer van hetzelfde en niet helemaal mijn ding op de positieve “hier moet ik meer naar luisteren” manier.

23 juli: Masters of Reality – Take a Shot at the Clown

Take a shot at the clown
Don’t worry he’s down
His life is a joke
Can’t hurt you he’s broken

(Volgens mij was dit ter ere van de beëdiging van Boris Johnson tot premier van het VK.)

24 juli: Kyuss – 100°

100°F is 37,8°C, dus dat hebben we vandaag gehaald. Niet hier in Rotterdam (gelukkig), maar wel in Nederland en zo veel kansen op een toepasselijke dag om deze favoriet te draaien zijn er niet.

25 juli: vergeten (te heet)

26 juli: Ultraboss ft. Cody Carpenter – Threshold Moments

Featuring Cody ‘zoon van’ Carpenter.

27 juli: No One Knows What the Dead Think – Cinder

28 juli: John Hoyles – Leavin’ Tonight

29 juli: Tropical Fuck Storm – Who’s My Eugene

30 juli: Hot Breath – Got It All

Gothenburg Rock City! Maar op basis van de korte bio op Spotify deze keer niet eens met (ex-)leden van Witchcraft, Graveyard of Horisont.

31 juli: Summer Cannibals – Can’t Tell Me No

Spotify Discover Weekly is goed deze week. Gisteren al Hot Breath, vandaag Summer Cannibals.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.