Hit Me!: Week 34 2019

top40logo

Weer geen nieuwe nummers in de top 10. ‘Reünie’ stijgt wel van 6 naar 3, dus Snelle lijkt goed op weg Shawn Mendes en Camila Cabello van de troon te stoten.

Verder ben ik blijkbaar niet de enige die Davina Michelles ‘Better Now’ weet te waarderen, want ze gaat met superstip van 35 naar 25. Ondanks haar recente concerten blijft Ariane Grandes nieuwe single juist hangen; ‘Boyfriend’ stijgt maar twee plaatsen van 38 naar 36. Zelfs het in mijn oren gedateerde ‘Long Way Home’ doet het beter en gaat van 40 naar 34. Millennial whoops blijken ook anno 2019 nog steeds een effectief middel om een hit te scoren.

Het vreemdst aan de Top 40 van deze week vind ik dat na een half jaar (27 weken) in de lijst ‘Someone You Loved’ van de geconstipeerde powerballadeer Lewis Capaldi met stip stijgt van 23 naar 18. Misschien iets gedaan op televisie of zo? (Ik heb geen traditionele tv.)

Er is maar één nieuwe binnenkomer deze week.

Nieuw op #38: Jonas Brothers – Only Human

The Jonas Brothers zijn in mijn beleving een subtop boyband van een jaar of tien geleden. Wikipedia bevestigt dat: hun grootste hit, het punkpoppige ‘S.O.S’ piekte op de 32e plaats in 2008.

Maar ze hebben een comebackplaat gemaakt, Happiness Begins, en dat lijkt hun Justified te zijn. Begin dit jaar hadden ze meer succes door ze ooit eerder in Nederland hadden gehad en scoorden ze een top 10 hit met ‘Sucker’. Die had ik gemist, maar gelukkig heb ik dat nu rechtgezet, want ‘Sucker’ is een pophit zoals ik ze wil horen. Goede hooks, lekker uptempo, meteen pakkend, maar met het nodige productioneel vernuft en ook wat onverwachte wendingen. Ook nog eens vrij van millennial whoops.

En ‘Only Human’ blijkt gewoon net zo goed. Het is gebaseerd op de combinatie van een sterke keyboardriff en een onweerstaanbare 80’s popreggaegroove. Zo onweerstaanbaar dat hij in de songtekst opduikt:

Just dance in the living room, love with an attitude
Drunk to an 80s groove

Ook met handclaps in het refrein maak je me altijd blij. En verder: echte blazers! Met voorsprong de beste track die ik tot nu toe besproken heb ik deze lijst.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.