London Burning of England Dreaming?

Met een ronkend persbericht lanceert Mojo het London Burning festival, een soort harde tegenhanger van het welbekende London Calling. Volgens Jeps Salfischberger van Mojo is er namelijk genoeg hard rockend talent in het Verenigd Koninkrijk, het komt alleen niet aan bod.

Typisch dan dat het belangrijkste metalblad in Engeland, Terrorizer, maar twee platen van eigen bodem in de top 40 van beste albums van 2008 had en dan nog in de onderste helft ook. Eén van die twee albums was van Motörhead, een band die de status van 'talent' toch al een jaar of 30 voorbij is. (Het andere album was van de extreme doommetalband Moss.)

Salfischberger zelf noemt Rolo Tomassi en Enter Shikari als voorbeelden. Dat zijn mijns inziens zeer matige bands en, meer objectief bezwaarlijk, navolgers van in Amerika ontstane stromingen. Misschien zit bij de mij onbekende bands op London Burning wel de nieuwe Napalm Death of Iron Maiden, maar dan is het wel typisch dat de normaal zo geoliede lokale hypemachine ze nog niet heeft ontdekt. Dan lijkt de hypothese dat de metalscene aan de overkant van het Kanaal op zijn kont ligt toch waarschijnlijker.

– Martijn ter Haar

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.