Bas to the eighties

Ironmaiden Geen 50 x 90 aflevering deze week. Weinig tijd, en de tijd die overbleef heb ik uren op Spotify rondgehangen. Is dat leuk? Ja, heel leuk! Er zullen vast wel een hele rits implicaties zijn voor het huidige muzieklandschap en de daarbij behorende beleving, maar die duiding laat ik over aan de media- en cultuurdeskundigen. Zelf wil ik voorlopig niet verder komen dan: leuk! Veredelde webradio, een immens grote luisterpaal, met muziek naar eigen inzicht en zin. En dan fijn delen met (lees: opdringen aan) je vrinden van Facebook en Twitter. Zodoende eens op zoek gegaan naar dingen van voor 1990 – je bent op een nostalgietrip of niet – die ik voornamelijk bij Vara's Vuurwerk oppikte. Liedjes die eens een keer werden gedraaid, hup teepje op record, en dan de TDK D90's luisteren tot de cassettespeler de tape vals trok. En verdomd, ik heb behoorlijk veel van die fijne dingetjes gevonden. Lang niet alles hoor; onder andere Metallica, Death, Nuclear Assault, Exodus en Vicious Rumors hebben weinig tot geen hits, of alleen maar recent spul. Maar ik klaag niet, want het is echt geweldig om tracks te horen die me linea recta richting vroege tienertijd transporteren. Ik heb verder geen zin om er analytisch over te worden – dat doe ik wel met de jaren 90 platen – dus luister lekker met me mee via de onderstaande link. Even aanmelden bij Spotify, zo gepiept, en deze nostalgietrip kan ook de uwe zijn! Een feest der herkenning voor alle jaren 80 metalheads en Vuurwerkluisteraars, gegarandeerd (en ook leuk mocht je om welke reden dan ook willen weten welke muziek ertoe bijgedragen heeft dat mijn 50 x 90 zo zijn zoals ze zijn). Ik zal de playlist blijven aanvullen als ik nieuwe nummers vind.

Bas to the eighties

(Bas Ickenroth)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.