Voor de zondagse rust : Kiyoko -The Horo files

In voor de zondagse rust vandaag kalme klanken van Samurai Music, het label waar u ook al over kon lezen in “Bal der verstrooiing” The Horo files is een ambient album dat denk ik een beetje ten grondslag ligt aan Samurai Horo, een sublabel van Samurai Music dat zich meer richt op Ambient en experimenteler releases. Deze release is echter nog op Samurai Music zelf. Het is zeker een ambient album, maar echt experimenteel is het in mijn ogen (oren ?) niet, dat hoeft voor mij ook niet ik vind het belangrijker dat het me raakt, en dat ik Kiyoko zeker gelukt.

The Horo files is een ambient album vol melancholie en droefgeestige klanken. Bij een eerste beluistering kwamen bij mij twee namen naar boven als referentie voor de sound, Boards of Canada en Vector Lovers. Boards of Canada vanwege de sfeer en de lome beats in bepaalde nummers en Vector Lovers vanwege de bitter-zoete melodieën en baslijntjes. Bij verdere beluistering, deels in het kader van deze recensie, maar ook gewoon omdat ik het een fijne luisterervaring vind, komen er nog meer invloeden naar boven zoals Burial, Volor Flex en Synkro, allemaal adepten van de (post) Dub Step, daarin is dan ook direct de link naar Drum&Bass gemaakt. Maar gelukkig heeft Kiyoko ondanks mijn name dropping ook zeker een eigen klank en is er zeker een link te leggen naar de andere releases op Samurai. In de lome beats die ik eerder al noemde hoor ik ook het 85-170bpm format weer terug komen, waarbij ik dan hoop op subtiele versnellingen in de muziek, helaas blijven die uit. Toch blijf benieuwd hoe Kiyoko stukken van 170 bpm is zijn composities zou inpassen. Al met al genomen is The Horo files een heerlijke audio trip door een droomwereld vol reverb, langs verlaten stranden en rotsen waarop golven stuk slaan. De zon probeert tijdens onze trip door de wolken die opgejaagd door de wind langs de hemel glijden te breken en werpt zijn gouden licht in onrustige vlagen over een desolaat landschap. Ga het snel zelf ontdekken…

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.