Slaraffenland – We’re On Your Side

RUM019_coverSlaraffenland[cd, Rumraket/Konkurrent]

Ik moet eerlijk bekennen dat het nooit zo heeft geboterd tussen mij en het Deense Slaraffenland (wat het land van melk en honing betekent). Het is het steeds net niet voor mij. En ik houd er niet zo van te spreken over rijping, volwassen wording of dat soort termen, want ik vind een plaat gewoonweg goed of niet. Het kan tussen een band en mij ineens uit zijn, maar ook aan; meestal krijgen bands altijd wel weer een kans in mijn oor. De nieuwste cd van de vijf Denen met de toepasselijke titel We’re On Your Side slaat wel aan. Het mag dan door de beugel genomen hun meest toegankelijke album tot nu toe zijn, normaal voor mij niet direct een aanbeveling, maar alles valt hier op zijn plek. De muziek, die uiteenwaaiert van pop, indierock en post-rock tot folk, jazz en experimentele muziek, wordt opgeleukt met en door blazers, elektronica, sterke en uiterst gevarieerde percussie en prachtig afwisselende (samen)zang. De droefgeestige sfeer waarin het geheel gehuld is mag er ook wezen. Er zit de juiste chemie en magie in deze muziek. De lakens zijn uitgeklopt en het geluid klinkt fris en aangenaam. Denk aan een luisterrijke mix van Under Byen, Efterklang, The Decemberists, Sigur Rós en Múm. Ja nu sta ik ook volledig aan hun kant.

MP3’s:
Meet And Greet
Open Your Eyes

door Jan Willem Broek

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.