NNM: POM – We Were Girls Together

NNM is een serie waarin we nieuwe muziek van Nederlandse artiesten bespreken.

POM – We Were Girls Together (cd, Mattan Records)
Ik ben dit jaar echt diep onder de indruk van de grote hoeveelheid kwalitatief hoogwaardige muziek uit eigen land. Niet dat dit ervoor niet was, maar er is nu een continue stroom aan sterke muziek op gang. Voorheen keek ik nog wel eens met ietwat jaloezie naar de onze geliefde zuiderburen, maar dat is al jaren echt niet meer nodig. Nu is er POM uit Amsterdam. Dit vijftal bestaat uit boegbeeld en zangeres Liza Kim van As, gitaristen Joy Kunst en Luc Siegers, bassist Michael Joshua en drummer Justin Dwarswaard.

Ze debuteren nu met het album We Were Girls Together, dat 11 tracks breed en 38 minuten lang is. Op onbevangen wijze vliegen ze op gruizige wijze genres als indierock, post-punk, noise en pop aan, hetgeen ze zelf duiden als fuzzpop. Het is een soort “coming of age” album geworden. Liza zegt hierover:

“Dit album vat op speelse en levendige wijze de essentie van het opgroeien en de zoektocht naar de eigen identiteit samen. De liedjes vertellen mijn verhaal over die reis, waarbij ik de complexiteit van verandering en groei onderzoek.”

Ze serveren hier 11 uiterst catchy nummers, die ruim 38 minuten luisterplezier opleveren. Het is allemaal net zo tegendraads als toegankelijk, waardoor het echt een heerlijk meeslepend en tevens vrolijk makend album oplevert. De energie die erin zit en eruit komt werkt verslavend. Daarbij moet je denken aan een kruisbestuiving van Pixies, Suki Waterhouse, Magnapop, The Breeders, Lewsberg, Wet Leg en Coach Party. Dit album is niet alleen steengoed, het is ook een geweldige remedie tegen de winterdepressie.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.