Murder Ballads Extended: nog meer moois over de dood 12-02-20 CCHA

Iets minder dan 2 jaar geleden mocht ik al eens een concert avond rond murder ballads mee maken, toen was het geweldig, hier kunt u het verslag lezen wat ik toen schreef. Blijkbaar vonden de artiesten het ook een succes want ze doen het nog eens dunnetjes over, en ik mocht er weer bij zijn.

Opnieuw waren Gregory Frateur (Dez Mona) (zang), Lien de Greef (Lady Linn & her Magnificent 7)(zang/piano) en Stijn Meuris (Meuris)(zang) er bij en deze keer Klaas Tomme (Zang/Gitaar/Lapsteel) in de plaats van Tijs Delbeke en ook Karel de Backer op drums en Bas van Lierde op bas zijn opnieuw van de partij.

Het is niet de bedoeling om een heel nieuw programma te brengen deze murder ballads extended, maar meer om het nog eens dunnetjes over te doen, want waarom zou je iets dat goed is niet gewoon zo laten, je draait een goed album ook vaker dan een keer toch !? Helemaal klakkeloos het zelfde gaat het natuurlijk ook niet zijn, want alleen al het feit dat Klaas Tomme de plaats van Tijs Delbeke heeft over genomen maakt het al anders, en ook een aantal nieuwe nummers passeren de revue.

Ze zetten de avond meteen goed in: Lady Linn gebruikt haar soul volle stem om de zaal direct mee te krijgen met een knallende openingssong voor mij was dit geen bekend nummer dus moet ik toegeven dat ik niet de titel niet meer weet. De sfeer op het podium is goed, je ziet dat de muzikanten genieten van wat ze aan het doen zijn. Stijn Meuris geeft het beste van zichzelf in een hartverscheurende versie van “Diane” van de Amerikaanse band Hüsker Dü wat wij vooral kennen in de versie van de Noord Ierse Therapy? Ook zingt Lady Linn weer haar versie van “Man Down” van Rhinna. Opvallende nieuw nummer is het uit 1983 afkomstige “Moonlicht Shadow” van Mike Oldfield en Maggie Reilly, een nummer dat volgens Wikipedia zou kunnen refereren aan de moord op John Lennon. Ook wilden ze deze tweede editie een Nederlandstalige murder ballad spelen, na enig zoek werk kwamen ze uit bij “Een meisje van 16” van Boudewijn de Groot, gebaseerd op “Une Enfant” van Charles Aznavour over een meisje dat van huis wegloopt haar vriendje achterna en dood langs de weg gevonden word. Hun versie van “I Don’t Like Mondays” van de Boomtown Rats wat handelt over een 16 jarig meisje dat verantwoordelijk is voor een Highschool Shooting in 1979. Is deze avond ook weer erg goed. De avond wordt in stijl afgesloten met “Jeanie” van Falco, meesterlijk vertaald door Stijn Meuris die hier voor zijn beste Duits boven mag halen. Opnieuw hebben wij genoten van een avond vol goeie muziek vol overtuiging gebracht door klasse artiesten…

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.