Keiki / Bee And Flower – Split

Keike-beeandflower[10”/digitale download, Cheap Satanism/Mandaï/Believe Digital]

Aan de vooravond van hun derde cd Suspension (maart 2012) komt de band Bee And Flower nog met een split-album met de Belgische groep Keiki, waarop beide bands 2 nummers presenteren.
Keiki bestaat uit de half-Britse zangeres Dominique Van Capellen-Waldock en de half-Italiaanse gitarist Raphaël Rastelli. Zij komen overigens ook volgend jaar met hun derde album. De band opereert vanuit Brussel en brengt doorgaans muziek die wel “satanische pop” wordt genoemd. In de praktijk komt het erop neer dat ze vrij donkere rock met pakkende zang, elektronica en riffs brengen, die ergens tussen P.J. Harvey, Siouxsie, Beastie Boys, Enon, Add N to X, Dead Kennedys, Pain Teens, Sonic Youth en Venom inzit. De band opent hier met de twee nummers “Full Body Wolf” en “A Woman’s Love”. Hierin laten ze wel wat anders dan normaal horen, want ze flirten met zang en spoken word. Het is opgenomen met zanger Pete Simonelli van de Enablers, die hier ook te horen is. Beide nummers zijn van een duistere pracht die ergens tussen Enablers, Sonic Youth en Made Out Of Babies uitkomen. Misschien wel de sterkste songs uit hun oeuvre.
De laatste twee tracks “Jackson” en “You’re Not The Sun” worden verzorgd door het New York/Berlijnse combo Bee And Flower rond de enigmatische zangeres Dana Schechter (The Angels Of Light, American Music Club). Zij maken veelal gejaagde post-rock en donkere rock met de bitter-zoete zang van Dana. Daarmee komen ze ergens tussen Tindersticks, Blood & Time, Elysian Fields, Blonde Redhead en Shannon Wright uit. De twee nummers die ze hier laten horen beide op hun volgende album te staan en zijn dus een voorproefje van wat nog komen gaat. Als het net zo goed is wat ze hier laten horen, belooft dat een fantastisch album te worden. Ze klinken hier toegankelijker en directer, maar net als Keiki ook beter dan ooit. “Jackson” bevat wonderschone poppy alternatieve rock. “You’re Not The Sun” is meer melancholisch, gedragen en herbergt soms dark cabaret elementen. Bijzonder fraai!
De hele split is hiermee meer dan geslaagd te noemen en doet reikhalzend uitzien naar de toekomst!

Luister Online bij Soundcloud:
Keiki/Bee And Flower (album)

door Jan Willem Broek

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.