Jaarlijst Mathijs Schippers 2019

Het is niet echt een lijst geworden met enkel releases uit 2019, meer met releases die mij in 2019 geraakt hebben of die ik in 2019 ontdekt heb. Ik hoop dat jullie mede dankzij de Subjectivisten een prachtig muzikaal 2020 te wachten staat !

Hier in willekeurige volgorde mijn pareltjes uit 2019:

 

 

Martin Non Static – Ligand remixes (nov 18)

Eind 2017 besprak ik het album Ligand van Martin Nonstatic, nu is hier het remix album, met bijdragen van o.a. Roel Funcken, Scann Tec en Miktek ft Aes Dana. Bij het horen van deze namen verwacht ik wel wat, ten dele is die verwachting ook ingelost. Ligand is een mooi album op zich fijne luister muziek die ook goed werkt als achtergrond muziek bij werk of studie. Dit remix album ook, maar volgens mij worden de koptelefoon luisteraars op dit remix album in bepaalde tracks meer beloond omdat de productie dieper is en scherper aangezet.

Oberman Knocks – Trilate Shift (nov 18)

Truswell noemt als 5 meest invloedrijke boeken platen en films in zijn leven. Blade Runner van Ridley Scot, The Adventures Of Grandmaster Flash On The Wheels Of Steel van Grandmaster Flash.Tri Repetae van Autechre. A Capote Reader van Truman Capote en Sanq van Cylob in de Autechre remix. Dus we kunnen wel stellen dat de muziek van Trusswell geen lichte radio kost is en ook geen floorfillers, maar dat het wel interessante gaat zijn.

 

 

Samurai Music Decade phase 1&2 (2017/2018)

Samurai Music diep geworteld in de Drum&Bass, maar niet op zoek naar de typische d&b sound. Een label dat op zoek is naar nieuwe artiesten die een ander geluid laten horen, of gevestige namen die wat anders proberen. Een overzicht van 20 jaar Samurai music

 

 

Mariel Ito 2000-2005 (okt 2018)

Dat ik een liefhebber ben van electro zullen jullie beste lezers al wel weten, ik ben dan ook altijd blij met fijne electro releases, zeker als het zo divers en toch allemaal onvervalst electro is.

 

Synkro & Arovane – Refractive (Index) (29 juni 2018)

Deze release is wel een bijzonder voor mij, omdat het de muziek van eind 90’s begin 2000 :Arovane perfect linkt met de muziek van nu (2019): Synkro.

 

Placid Angels – First Blue Sky (22 maart 2019)

Geboren in Lansing een “klein” stadje in de buurt van Detroit is hij zeer duidelijk geïnspireerd door de Detroit techno sound, en dan met name het organische soulfulle aspect van deze sound. Hij heeft wel een eigen draai gegeven aan de Detroit Machine Soul, met Jazzy en Latin invloeden.

 

VC 118A – Inside (15 maart 2019)

Inside is een plaat geworden vol ingehouden vaak minimale tracks die zowel op de dansvloer als er naast kunnen werken. Aan de ene kant zijn er de hoekige dansbare beats en baslijnen, aan de andere kant breekbare soundscapes en warme pads.

 

Plaid – Polymer (7 juni 2019)

Het nieuwe album, Polymer genaamd heeft als thema polymeren. De problemen en de voordelen van polymeren voelde als een goed thema voor dit album:” het duo zegt: “hun herhaalde kracht, uithoudingsvermogen en verontrustende vasthoudendheid.

 

Bunkr – The Initation Well (20 september 2019)

De sound en vooral de sfeer van Bunkr doet me wat denken aan Ulrich Schnauss, een soort van difuus en overweldigend geluid: electronisch, maar met de feel van dreampop, shoegaze en postrock.

 

De:1O serie (2019)

De:tuned is een Belgisch Label dat zich richt op het reanimeren van de electronische muziek uit de “early days”. Het label is eigenlijk onstaan als een party organisatie, maar is nu ook een platen label gerund door Bert Hermans en Ruben Boons. Ik heb het label pas recent ontdekt door hun fantastische ep serie De:10, hiervoor hebben de heren al een heel aantal geweldige electronica helden weten te strikken. Ik kan hier uit geen favoriet kiezen, dus neem ik de hele serie op in mijn jaarlijst.

 

Kioko – the Horo files (2016)

The Horo files is een ambient album vol melancholie en droefgeestige klanken. Bij een eerste beluistering kwamen bij mij twee namen naar boven als referentie voor de sound, Boards of Canada en Vector Lovers.

 

Jonatan Nästesjö – There Is And End In Everything That Comes Into Being (December 1, 2018)

Jonatan Nästesjö is een Zweedse producer die met Gitaar, Orgel en zelf gebouwde software muziek maakt waarbij hij op zoek gaat naar een warm en organisch geluid, geen steriele digitale computer muziek. Dit is de 4e release die hij zelf uitbrengt via Bandcamp.

 

Jakob Lindhagen Paces (Reworks) (19 April 2019)

Het betreft een remix album van het Eerder genoemde Paces uit 2017, met daarop 6 reworks van nummers van dat album. Paces in 2017 is een album waarop piano en strijkers aangevuld worden met o.a. Een zingende zaag en electronica. De reworks introduceren invloeden van Ambient, Industrial en Jazz in deze mix.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.