Hit Me!: Week 35 2019

top40logo

Het is Snelle niet gelukt. ‘Reünie’ stijgt nog wel van 3 naar 2, maar ‘Señorita’ blijft op de 1e plaats staan.

Mijn favoriet ‘Only Human’ van Jonas Brothers stijgt van 38 naar 31. Degelijk, maar niet echt spectaculair. Ook Davina Michelles ‘Better Now’ verliest momentum. Vorige week van 35 naar 25, nu maar een klein sprongetje naar 21.

Verder hebben we één nieuw nummer in de top 10 – het ‘Moment’ van Kris Kross Amsterdam & Kraantje Pappie & Tabitha is voorbij – en twee nieuwe binnenkomers.

Het grote nieuws in hitparadeland kwam van de concurrent: de Mega Top 50 is de Mega Top 30 geworden en de top 3 wordt pas het laatste moment bepaald door stemmen van de luisteraars. 3FM, dat deze lijst uitzendt, probeert hier duidelijk om iets te doen aan het niet meer bij deze snelle tijden passende trage verversingstempo van de hitlijst. Ik vind het een beetje geforceerd en met dat stemmen ook niet echt een hitlijst. De betere oplossing lijkt mij dat de radiostations hun playlists sneller roteren, maar onderzoek zal wel hebben uitgewezen dat dat luisteraars kost.

Van #11 naar #8: DJ Snake & J. Balvin & Tyga – Loco Contigo

Een Frans-Colombiaans-Amerikaanse productie in het Spaans en Engels; de mondialisering slaat keihard toe. Ik moet zeggen dat hoe vaker ik dit nummer hoor, hoe meer het me bevalt. De neurieriff waarop het is gebaseerd is een regelrechte oorwurm en het opvallend trage, slepende tempo maakt dat ‘Loco Contigo’ meteen opvalt tussen de andere songs.

Nieuw op #30: P!nk ft. Khalid – Hurts 2B Human

Sinds ik deze rubriek schreef zit er een stijgende lijn in mijn waardering voor de nummers. Is de recente oogst nu echt beter of ben ik milder geworden? Op basis van dit nummer durf ik te stellen dat het het eerste is. ‘Hurts 2B Human’ is namelijk weer eens onvervalste drek.

Valt me tegen van P!nk, die vaak juist het soort stevige poprock maakt waar ik van houd. Maar ‘Hurts 2B Human’ is een schmierballade volgens Ed Sheeran-recept: harkerige akoestische gitaar met de simpelst mogelijke beat er onder en dan kwelen maar. Als P!nk zingt is het al heel erg, maar dan knalt Khalid er nog eens ruim overheen qua irritatiefactor. Waarom zingt die man alsof hij de hik heeft? Was er geen glas water in de studio voorhanden?

Nieuw op #37: Martin Garrix feat. Bonn – Home

Dit kan ik dan als oude rocker weer een stuk meer waarderen. Martin Garrix staat bekend als tranceproducer, maar hoewel aan dit nummer waarschijnlijk geen gitaar te pas is gekomen, is het een rocknummer. Dat komt vooral door Bonn, die een fijne rockstem met een duidelijk Kurt Cobain invloed erin heeft, maar ook de instrumentatie en opbouw van het nummer zijn rockerig te noemen. Ik hoor ook wel wat hippe synthwave-invloeden in het nummer en dat heb ik nog niet eerder in een top 40 hit gehoord. Zou Martin Garrix into Perturbator en Carpenter Brut zijn?

Het idee van de videoclip is trouwens wel schaamteloos gestolen van ‘Smack My Bitch Up’ van Prodigy.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.