Gezien: Hallo Gallo Dance Party met Laser Poodle, Eekhoorn X en Hungry Soul in OCCII, Amsterdam, 04-03-2011

Een paar weken geleden waren we nog bij de Hallo Gallo avond bij Schrank8 en nu is het alweer tijd voor een volgende editie. Dit keer in thuishonk OCCII aan de Amstelveenseweg in Amsterdam.

Hallo-gallo

Waar de vorige editie vooral rustige muziek bevatte staat er voor deze avond heel wat anders op de planning. Het wordt geheel in stijl van het elders in Amsterdam plaatsvindende 5DaysOff: een avond dansen.
De line-up van de avond wordt gevuld door 3 live artiesten en 3 dj's. 

 

Rond de klok van 10 uur begint deze avond voor een zeer klein publiek met het Amsterdamse duo Laser Poodle dat bekend staat om zijn rommelige improvisatie electronica met vreemde geluiden. Al de vorige keren wist het niet altijd even goed te boeien door het rommelige karakter, maar dit keer het is tegenovergestelde waar.Laser-poodleDe twee heren toveren dit keer een dikke dosis acid techno te voorschijn uit de veelal oude synthesizers. Het klinkt alsof ik weer terug ben in mijn tienerjaren waar ik nog wel eens een illegaal acid feest wist te bezoeken in de Tilburge kraakpanden. De heren brengen het speels en gedegen, maar ook met de eerlijke foutjes die zo bekend zijn in de oude acid. Na ruim 20 minuten spelen willen de heren er mee stoppen, maar de langzaam vol lopende zaal wil nog toch nog wat meer van ze horen waardoor er nog een kleine 15 minuten door wordt gestampt.
Rommelig, maar fijn.

 

Na een intermezzo met een van de DJ's waarvan niet duidelijk is welke eigenlijk draait is het aan Antwerpse het duo Eekhoorn X om het feest verder opgang te brengen. Twee jonge dames gekleed in schattige jurkjes en schoentjes met hele grote strikken betreden het podium en spelen voor ons een soundtrack bij een zelf gemaakte compilatie film. Dat een van de twee dames achter het psychedelische soundscape/drone project Orphan Fairytale zit zullen we vandaag niet merken.

Eekhoorn-x Nee, ook dit duo is er duidelijk op uit om de voetjes van de vloer te laten komen. Uit de laptop en twee Nintendo DS'en worden speelse maar veel te rommelige beats getoverd, die rollen over wazige soundscapes en een vluchtige melodie. Tijdens het optreden gaat er technisch gezien veel mis, zo lijken de dames niet altijd goed in sync te spelen en wordt er een enkele keer het verkeerde stuk ingezet door een van de twee. Daarboven op komen nog de haperingen in de apparatuur. Hierdoor komt het geheel niet helemaal van de grond en lijken de grappig gekozen beelden en de muziek toch niet altijd bij elkaar te horen. Toch zijn er momenten die het erg leuk uit de hoek komen maar duidelijk is dat het optreden het niet van kwaliteit moet hebben, maar eerder van de performance die bij vlagen toch wel erg schattig is.
Na goed 20 minuten stoppen de dames er mee en dit is misschien maar goed ook, al lijkt het overgrote deel van het publiek het niet te kunnen deren, zo lang er maar gedanst kan worden.

 

In de tussentijd is de zaal behoorlijk vol gelopen en is het weer een tijdje aan een van de DJ's om het publiek te vermaken en dit lukt behoorlijk goed. Enkele dansers beklimmen al het lage podium waar een van de heren het zelfs nodig vindt zijn shirt uit te doen. De sfeer is duidelijk gezet. Tijdens de afsluitende act zal deze ook niet meer veranderen; het shirt gaat niet meer aan en van het podium afkomen zit er ook niet meer in. Maar dit kan Hungry Soul, eveneens uit Antwerpen, niet deren.Hungry-soulsHungry Soul brengt een pot techno waar het publiek behoorlijk vanuit het dak gaat. Net zoals bij Laser Poodle wordt er gebruik gemaakt van oude synthesizers en drumcomputers. Hierdoor heerst er in de muziek een duidelijke vroege jaren 90 vibe. In de electro techno komen duidelijk verwijzingen naar de begin periode van warp terug, maar ook meer moderne varianten worden niet geschuwd. Zo zijn daar dikke subbassen die de buik doen trillen zoals bij dubstep. Of wat te denken van de niet onaardige krautrock melodie├źn die soms naar boven komen. Bij vlagen doet het geheel denken aan de electro die we ook wel op de beruchte Bunker avonden terug horen wat het geheel erg plezierig maakt. 
Technisch gezien is Hungry Soul zeker het hoogte punt van de avond. De muziek zit strak in elkaar en het ondertussen overvolle OCCII staat lekker te dansen.

 

Na dit optreden gaat het dansen nog een tijdje door (geruchten gaan de ronde dat het rond 5 uur pas echt over was), maar ondergetekende houdt het dan toch vrij snel voor gezien.

Deze Hallo Gallo avond is een leuk alternatief voor het 5DaysOff festival, met een minder serieus karakter. Voor de vroege bezoeker was het zeker genieten van Laser Poodle, die een van hun betere sets speelde. En de afsluiter Hungry Soul weet met zijn set electro techno zelfs deze dancescepticus te overtuigen.

http://www.occii.org/ 
Meer foto's

(door Sietse)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.