De Kift op Eurovisie 2011!

Zoals viel te verwachten is Sieneke kansloos ten onder gegaan in de voorronde van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Vorig jaar bleken De Toppers ook al niet zo top. Eigenlijk is het al een aantal jaren huilen met de pet op wat betreft de Nederlandse prestaties op het jaarlijkse "camp verbroedert" festijn. Het ergste is nog dat er op één uitzondering na – het mooie, maar voor het festival veel te deprimerende Waar is de zon van Willeke Alberti – niks op die slechte resultaten af te dingen valt. De liedjes waren gewoon slecht.

Het is tijd om het een en ander recht te zetten en Nederland op zijn minst weer eens in de finale te krijgen. Het is tijd voor een puur Nederlandse act met toch een zeer internationale uitstraling. Een act die de Balkanstem kan binnenhalen met invloeden van de traditionele blaasmuziek uit die regio en die tegelijk bij de moderne punkfunkstroming gerekend kan worden.

Het is tijd voor De Kift.

Nog even de argumenten voor het Zaanse collectief op een rijtje:

  • Internationaal zeer hoog aangeschreven; zo waren Franz Ferdinand, Calexico en Zita Swoon bereid ter ere van het 20-jarige bestaan een cover van De Kift op te nemen.
  • Invloeden van Oost-Europese blaasmuziek en dichters, zodat ook uit die regio de punten gehaald kunnen worden.
  • Tegelijk zeer authentiek Hollandse uitstraling, de band komt zo ongeveer van de Zaanse Schans vandaan.
  • Zingen ook in het Nederlands, met teksten die ver boven het 'sha-la-lie' uitstijgen.
  • Franz Ferdinand en De Kift coverden niet alleen elkaar, de muziek vertoont ook overeenkomsten in zijn hoekige ritmiek. Moet dus een groot publiek kunnen aanspreken.Een andere populaire rockband waarmee De Kift wordt vergeleken is Beirut.
  • Al jarenlang één van de beste liveacts van Nederland, die ook onder lastige omstandigheden, zoals op straat in Parijs, prima overeind blijft:

  • De Kift zelf staat positief tegen over het idee.

Treuzel dus niet en sluit je aan bij deze lobby op Facebook! Veel steun is nodig, want er moet door de massief eikenhoutenplaat voor de kop van de TROS Sterren.nl-kliek die bedacht had dat het een goed idee was Pierre Kartner de inzending te laten schrijven en die te laten zingen door een totaal onbekende zangeres heen breken.

Voor wie twijfelt nog de mooie video van Beguine:

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.