Boutros Bubba – National Anthems / Spoelstra – I Got Issues The Shape Of Italy

Nm034-boutros_bubba-national_anthems [cd, Narrominded/Whosbrain/MOMI(My Own Music Industry) Recordings] / [10”, Narrominded]

De drie leden van de rockband Boutros Bubba komen voort uit bands als Morbide Eenheid, Gone Bald, Petrified Host, Quarles Van Ufford, SGP, Mallow, De Reizende Verkoper en Crowd Surfers Must Die. Klinkt als stevige muziek en dat klopt als een zwerende vinger. Na de geweldige epee met evenzo titel Hearing Voicst In a Beer Commercial Makes Me Wanna Get Drunk groeit de formatie van een drum/gitaar duo naar een drum, gitaar en bas trio. En dat blijkt nog beter te werken, getuige hun eerste volledige album National Anthems, uitgebracht op de 3 prijzenswaardige labels Narrominded, MOMI en Whosbrain Records. De zang en gitaar komen van Spoelstra, de bas en zang van Freddie Mercury en de drums van Vreselijk Ongeluk. Met opener “Chew” is de toon meteen gezet met vlijmscherpe noiserock. Maar de heren weten ook behoorlijk veel subtiliteit en virtuositeit aan de dag te leggen, waardoor je niet continu het gevoel hebt tegen een noisemuur aan te leunen. “A Black And White Christmas” is wat dat betreft een mooi voorbeeld, hoewel er meer te noemen zijn. Boutros Bubba weet op zeer gevarieerde wijze te knallen en te intrigeren met hun eigenzinnige noisegeluid. Je moet het zoeken in de buurt van Karate, Trumans Water, Deerhoof, Dazzling Killmen, Gone Bald, Makazoruki, Shellac, Don Caballero en U.S. Maple. Kortom, muziek waarmee je de nationale belangen in de wereld niet bepaald schade toebrengt. Geweldig album!
Nm033-spoelstra-i_got_issues_the_shape_of_italy Als tweede tip wil ik toch ook de extreem gelimiteerde 10” I Got Issues The Shape Of Italy van Spoelstra meegeven. Slechts 50 exemplaren worden er beschikbaar gemaakt voor deze aardkloot. Dit is zijn countryplaat, maar niets is bedrieglijker dan dat. De thema’s zijn wellicht countryachtig te noemen, maar dan wel aangevreten door de hyena’s en gieren en overgoten met whisky. Wat er dan overblijft zijn dampende, hectische rocksongs met robotgeluiden. Dit alles is gemaakt met drums, gitaar, sampler, elektronica en effecten. Eigenwijzer en lekkerder dan dit krijg je het zelden.

BB MP3:
Chew
Luister BB Online bij Myspace:
Flip Coins / A Black And White Christmas / Chew
Luister Spoelstra Online bij Myspace:
I Breathe Country / I Got Issues The Shape Of Italy / Pig In Japan

door Jan Willem Broek

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.