Bal der Verstrooiing 05/2019 week 12

Twee weken later, maar Balder Verstrooiing is er weer, met dansbare beats overgoten met een flinke scheut Detroit soul. En andermaal een boel geheimzinnigheid…

ARTIST: Mark Flash
TITLE: North Star ep
LABEL: EPM Music
CATALOGUE NO: EPM73

We beginnen met een release van Underground resistance adept Mark Flash, iemand die zijn sporen in de (Detroit) techno ruimschoots heeft verdient met talloze UR releases en zowel als producer als achter de wheels of steel in hij een graag geziene gast.

Flash trakteert ons hier op een viertracker vol techno soul die momenteel alleen als digitale release uitgebracht is op het EPM label. De titel track “North Star” knalt er direct vol in met een pompene 4 to the floor met een vette baslijn en funky gitaartjes hier over heen. Dit alles wordt smaakvol afgekruid met subtiele percussie. Hier van krijg ik een brede grijns op mijn gezicht… Running towards the Future dompelt je onder in warme pads vooraleer de onvermijdelijk pompende beat er in komt. Een heerlijk gefilterde baslijn kleurt het pallet verder in. Een chaotische melodie lijn vollop in your face maakt het plaatje compleet, dit is een Detroit klassieker in wording. Secret Empire, track nummer drie opent met een hobbelende gefilterde orgel sampel en een strack hand clap. Dan volgt de 4/4 kick en bouwt de track verder op met percussie, waarbij een soort zappende laser sound een belangrijke rol op eist. Heel minimaal, in het kader van less is more. De hekke sluiter van de ze ep La Danza De Los Muertos (Dance of the Dead) opent in your face met een dwingende beat en strakke percussie met een funky bliepende baslijntje hier overheen. Opnieuw tovert Flash een chaotische melodie uit zijn machines en werkt deze af met hoge zoemende pads.

Al met al geen misse release van een Techno Legende. Deze release in beschikbaar vanaf 29 Maart

 

ARTIST: Div
TITLE: COD3 QR 003
LABEL: COD3 QR
CATALOGUE NO: COD3 QR 003

Het mysterieuze COD3 QR Label komt met zijn derde release opnieuw zijn de artiesten namen gecodeerd. De namen van de artiesten zullen pas vrij gegeven worden 2 maand na de release, 2 maanden na een release is nl de commercieel belangrijkste periode van een release, en zo draait het in deze periode enkel om de muziek. Ook over wie er achter het label zitten willen ze bewust vaag blijven om zo enige verwachtingen op basis van personen volledig uit de weg te gaan en het andermaal “echt om de muziek draait”

Deze derde release bevat 4 tracks, eigenlijk twee langen tracks en twee intermezzo’s. De digitale release bevat een extra track, een “reprise” van de eerste track You Should.

You Should opent deze ep, een fijn opgebouwde epische breakbeat track, met een heerlijke uplifting vibe, bij deze is dit ook mijn favoriete track van het album, lekker uitbundig en vol melancholisch bijna naïef positivisme. De tweede track “Esht” is een verknipte soul slijper van jewelste, wel grappig gedaan maar voor mij blijft het niet veel meer dan een gimmick, kan leuk zijn voor in de intro van een DJ set bijvoorbeeld. Spectrum 53.1 is een heel ander paar mouwen, een rusteloze hermetische techno knaller. Afsluiter (tenzij de digitale versie) SR1 is mijnsinziens opnieuw een intermezzo met een hoog “Gimmick” gehalte, denk 80’s Synthesizers Greatest en je hebt een aardig beeld van deze track, met dank aan de arpeggio functie op veel synthesizers. In de digitale versie krijg je vervolgens nog een andere versie van de openings You Should track er bij die in mijn ogen niet echt iets toevoegt aan het origineel. Uiteindelijk vind ik dat deze release bestaanrecht heeft op basis van de track You Should, ben eigenlijk wel benieuwd wie deze track gemaakt heeft, dat wordt dus nog twee maandjes wachten na 29 maart.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.