Alles voor die Matthëuspassion-referentie

Bovenstaand filmpje staat gelinkt op de site van de gemeente Tilburg. Waarschijnlijk was het de bedoeling van de opdrachtgever om een impressie te geven van wat Roadburn zoal losmaakt. Ter vergelijking, 3voor12/Tilburg schreef er dit prachtige artikel over.

De gemeente Tilburg komt echter niet verder dan de constatering dat de bezoekers zwarte kleding dragen en dat één scheelkijkende zanger sludgemetal maakt. Het interview komt niet verder dan de conclusie dat de bezoekers er niet vrolijk willen uitzien. Dat is toch werkelijk ongelofelijk? In een tijdperk waarin cultuur wordt wegbezuinigd door figuren die er toch al de ballen van begrijpen mag een opa van de lokale omroep verslag doen van een festival van West-Europese klasse.
Het zou zo erg niet zijn als dat kennelijk ook nog wordt geacht goede reclame voor Tilburg te zijn (dezelfde YouTube-account bevat ook dit filmpje waarin Tilburg als 'groen', 'hip' en 'fun' wordt betiteld). Had dan iets gezegd over de bezwerende sfeer die enkel de sound van een band als sunn O))) losmaakt. Had een paar willekeurige mooie tweets of forumposts van concertgangers geciteerd. Verslag doen van een festival kun je op die manier zelfs als je er niet geweest bent. Is het echt zo moeilijk om dreigend uitziende mannen inhoudelijk te interviewen? Maar dit, gemeente Tilburg, is werkelijk waar zonde van de moeite.

(door Stonehead)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.