50 x 90: the prequel

Alice In Chains afgelopen jaar een goede plaat gemaakt, Soundgarden weer bij elkaar, Satchel en Blind Melon die weer platen uit gaan brengen: het lijkt wel de jaren 90 revisited! Komt dat even mooi samen met mijn voornemen om een serie artikelen te gaan maken. Ik was het laatste jaar nogal eens wat muzikale herinneringen op aan halen, en bedacht me tegelijkertijd dat de jaren 90 voor mij nogal vormend zijn geweest op muzikaal gebied. En vervolgens ging ik me afvragen wat daar nog over was, mijn muziek van toen. Mijn bouwjaar is 1975 dus de periode 90-99 komt mooi samen met 15-24 jaar. De ontwikkelingspsychologie geeft aan dat de adolescentie nogal richtinggevend kan zijn voor de verdere ontwikkeling, dus zo langzamerhand begon ik wel zin te krijgen in wat zelfonderzoek. Dat zelfonderzoek ga ik doen in 50 afleveringen, waarin steeds een album dat me toen erg aansprak onder de loep zal worden genomen, om vervolgens te kijken wat ik er nu nog mee kan. Om het allemaal wat af te bakenen heb ik enkele regels opgesteld: vijf platen per jaar (hoewel dat een bepaald jaar al niet gaat lukken, dan weet je dat alvast), één album per artiest, en ik moet ze ontdekt hebben in het jaar van uitkomen. Dus geen Laughing Stock van Talk Talk, of The Sound Of Perseverance van Death, of Grey van Sofa, want ik was zo dom om ze pas in ergens begin jaren 00 op waarde te schatten. De selectie is inmiddels gemaakt, na veel geschrap en gestreep, dus ergens in de komende weken zal het eerste artikel gaan komen; chronologisch, dus de komende tijd is het 1990 all over again!

(door: Bas)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.